Verslag Jasha Kiers van het EK U21
zaterdag 6 februari 2016

 

Ik heb er heel lang naar uitgekeken maar zaterdagochtend 6 februari was het dan eindelijk zo ver; op
naar het EK U-21 in Wroclaw, Polen. Met het grootste deel van team Nederland hadden we een busje
gehuurd zodat we, na een paar tussenstops in Duitsland, uiteindelijk laat in de avond aankwamen in
het hotel. De zondag hadden we om een beetje uit te rusten en voor de openingsceremonie,
maandag begonnen de wedstrijden.
Op maandagmiddag mocht ik, na lang wachten, dan eindelijk mijn eerste wedstrijd spelen tegen
Vladu Mihai, een degelijke speler uit Roemenië. Vladu deed ook mee aan het U-18 toernooi dat
eerder op de dag al was begonnen, daarin had ik één van zijn wedstrijden gezien en ik dacht : die kan
ik wel hebben. Helaas bleek het wel in zijn voordeel dat onze wedstrijd voor hem al de derde van de
dag was en voor mij pas mijn eerste. Ik kon totaal niet wennen aan het supersnelle laken, mijn
safeties waren nog wel aardig maar in een break kon ik de cueball niet onder controle houden. Vladu
bewees ook nog eens dat hij wel kan spelen door een 40+ break te maken. De eerste twee frames
gingen dan ook vrij makkelijk naar hem toe. Het derde frame begon ik eindelijk een beetje in mijn
ritme te komen, maar net toen ik een vrij ruime voorsprong had maakte Vladu nog eens een 51-
break. Ik vond nog de snooker die ik op groen nodig had, maar uiteindelijk potte Vladu bruin en dus
een verdiende 3-0 overwinning.
Op dinsdag moest ik twee wedstrijden spelen. Als eerste in de middag tegen de Zwitserse Alexander
Ursenbacher, voormalig prof. Ik wist dat ik helemaal op mijn top moest spelen om nog een kans te
maken tegen hem. Als hij eenmaal tussen de ballen ligt, weet je dat hij gaat scoren. Maar mijn pech
was dat ook zijn long pots goed liepen. Zodra ik even een safety te kort liet, knalde hij er gelijk een
rode in. Ik heb niet eens zo slecht gespeeld, maar drie missers in drie frames waren genoeg voor een
0-3 afstraffing.
Vlak daarna mocht ik door tegen de Bulgaar Sashko Dimitrov. Allebei speelden we erg slecht, met
veel gemiste pots en close frames. Het eerste frame won ik op blauw. In het tweede frame had ik een
goede kans toen ik na de laatste rode bal 15 punten voor stond met alleen geel op een lastige plaats.
Ik miste echter een zwarte van de spot die ik nooit had mogen missen. Na een paar safeties over en
weer was het Sashko die uiteindelijk leegspeelde. De volgende twee frames waren close en werden
uiteindelijk door hem op de kleuren gewonnen.
Na een teleurstellende dinsdag moest ik woensdagochtend mijn laatste poulewedstrijd spelen tegen
het grote talent Jackson Page uit Wales. Hij is pas 14 jaar, ziet eruit als 24 en kan ontzettend goed
snookeren. Hij heeft bij het U-18 toernooi ook de finale weten te halen. Ik wist al dat ik eruit lag dus
geen druk, gewoon lekker snookeren. Het was dan ook mijn eerste wedstrijd waarin ik redelijk
speelde. De eerste twee frames gingen gelijk op en we wonnen allebei eentje. Het derde frame won
Jackson eenvoudig. In het vierde frame stond ik een twintigtal punten voor toen Jackson het
afmaakte met een 40+ break.
Al met al kan ik zeggen dat ik pech heb gehad met de loting (en het had inderdaad zeker makkelijker
gekund) en er zijn nog vele andere excuses te bedenken, maar uiteindelijk heb ik gewoon niet goed
genoeg gespeeld en dat ligt aan mezelf. Natuurlijk ben ik teleurgesteld met mijn prestaties in
Wroclaw, maar één ding wat je, naast een beetje scherpte, altijd overhoudt aan dit soort toernooien
is heel veel zin om te snookeren. Ik hoop dan ook dat ik de komende tijd nog harder kan trainen en
progressie kan maken.
Ook al is het toernooi voor mij niet zo goed verlopen, er zijn twee Nederlanders die het bij de jeugd
wel goed hebben gedaan. Tim de Ruyter heeft de laatste 48 gehaald bij het U-21 toernooi, en Jan van
Lierop de laatste 32 bij het U-18 toernooi. Ik wil Jan en Tim feliciteren met hun mooie prestatie. Tot
slot wil ik de SU ontzettend bedanken voor de sponsoring waardoor het mogelijk was voor mij om dit
toernooi te spelen. Het is nu aan mij om te bewijzen dat ik ervan heb geleerd en ik heb er zin in!

Ik heb er heel lang naar uitgekeken maar zaterdagochtend 6 februari was het dan eindelijk zo ver; op  naar het EK U-21 in Wroclaw, Polen. Met het grootste deel van team Nederland hadden we een busje  gehuurd zodat we, na een paar tussenstops in Duitsland, uiteindelijk laat in de avond aankwamen in  het hotel. De zondag hadden we om een beetje uit te rusten en voor de openingsceremonie,  maandag begonnen de wedstrijden.

EK-U21-1

Op maandagmiddag mocht ik, na lang wachten, dan eindelijk mijn eerste wedstrijd spelen tegen  Vladu Mihai, een degelijke speler uit Roemenië. Vladu deed ook mee aan het U-18 toernooi dat  eerder op de dag al was begonnen, daarin had ik één van zijn wedstrijden gezien en ik dacht : die kan  ik wel hebben. Helaas bleek het wel in zijn voordeel dat onze wedstrijd voor hem al de derde van de  dag was en voor mij pas mijn eerste. Ik kon totaal niet wennen aan het supersnelle laken, mijn  safeties waren nog wel aardig maar in een break kon ik de cueball niet onder controle houden. Vladu  bewees ook nog eens dat hij wel kan spelen door een 40+ break te maken. De eerste twee frames  gingen dan ook vrij makkelijk naar hem toe. Het derde frame begon ik eindelijk een beetje in mijn  ritme te komen, maar net toen ik een vrij ruime voorsprong had maakte Vladu nog eens een 51-  break. Ik vond nog de snooker die ik op groen nodig had, maar uiteindelijk potte Vladu bruin en dus  een verdiende 3-0 overwinning.

Op dinsdag moest ik twee wedstrijden spelen. Als eerste in de middag tegen de Zwitserse Alexander  Ursenbacher, voormalig prof. Ik wist dat ik helemaal op mijn top moest spelen om nog een kans te  maken tegen hem. Als hij eenmaal tussen de ballen ligt, weet je dat hij gaat scoren. Maar mijn pech  was dat ook zijn long pots goed liepen. Zodra ik even een safety te kort liet, knalde hij er gelijk een  rode in. Ik heb niet eens zo slecht gespeeld, maar drie missers in drie frames waren genoeg voor een  0-3 afstraffing.

Vlak daarna mocht ik door tegen de Bulgaar Sashko Dimitrov. Allebei speelden we erg slecht, met  veel gemiste pots en close frames. Het eerste frame won ik op blauw. In het tweede frame had ik een  goede kans toen ik na de laatste rode bal 15 punten voor stond met alleen geel op een lastige plaats.  Ik miste echter een zwarte van de spot die ik nooit had mogen missen. Na een paar safeties over en  weer was het Sashko die uiteindelijk leegspeelde. De volgende twee frames waren close en werden  uiteindelijk door hem op de kleuren gewonnen.

Na een teleurstellende dinsdag moest ik woensdagochtend mijn laatste poulewedstrijd spelen tegen  het grote talent Jackson Page uit Wales. Hij is pas 14 jaar, ziet eruit als 24 en kan ontzettend goed  snookeren. Hij heeft bij het U-18 toernooi ook de finale weten te halen. Ik wist al dat ik eruit lag dus  geen druk, gewoon lekker snookeren. Het was dan ook mijn eerste wedstrijd waarin ik redelijk  speelde. De eerste twee frames gingen gelijk op en we wonnen allebei eentje. Het derde frame won  Jackson eenvoudig. In het vierde frame stond ik een twintigtal punten voor toen Jackson het  afmaakte met een 40+ break.

Al met al kan ik zeggen dat ik pech heb gehad met de loting (en het had inderdaad zeker makkelijker  gekund) en er zijn nog vele andere excuses te bedenken, maar uiteindelijk heb ik gewoon niet goed  genoeg gespeeld en dat ligt aan mezelf. Natuurlijk ben ik teleurgesteld met mijn prestaties in  Wroclaw, maar één ding wat je, naast een beetje scherpte, altijd overhoudt aan dit soort toernooien  is heel veel zin om te snookeren. Ik hoop dan ook dat ik de komende tijd nog harder kan trainen en  progressie kan maken.

EK-U21-2

Ook al is het toernooi voor mij niet zo goed verlopen, er zijn twee Nederlanders die het bij de jeugd  wel goed hebben gedaan. Tim de Ruyter heeft de laatste 48 gehaald bij het U-21 toernooi, en Jan van  Lierop de laatste 32 bij het U-18 toernooi. Ik wil Jan en Tim feliciteren met hun mooie prestatie. Tot  slot wil ik de SU ontzettend bedanken voor de sponsoring waardoor het mogelijk was voor mij om dit  toernooi te spelen. Het is nu aan mij om te bewijzen dat ik ervan heb geleerd en ik heb er zin in!

 

Overig nieuws
Zondag 29 mei tafels in gebruik voor toernooi tegen Wilnis

Hugo van Houten wint zijn 1e rankingtoernooi

Verslag EK U21 met deelname SU lid

Team SU 2 speelt bekerfinale

Pierre Linschoten wint 3e huistoernooi van het seizoen

Erik vd Berg tevens winnaar huistoernooi 15 november

3 tafels in gebruik vanaf ca. 15.30 uur voor snookerclinic

27 oktober vervanging lakens en ballen

2015-10-04 Erik vd Berg winnaar huistoernooi 4 oktober

Foto's jubileumuitje online!

Jasha Kiers neemt deel aan WK (onder 21)

Hugo van Houten winnaar jeugdtoernooi Lelystad

SU 2 grijpt net naast NK teams titel - Patrick Terlou verliest in Supercup.

SU wint tweekamp van SV De Ronde Venen - Wilnis

SU Jubileumuitje geslaagd & benoeming ereleden

Eindstand onzeker tot 'the final frame, the final black'

Bijzondere donatie aan SU uit nalatenschap

Voor het eerst geen nieuwe winnaar in huistoernooicyclus 2014-15!

Dit seizoen 5 toernooien met 5 verschillende winnaars!

De uitslagen en standen zijn bijgewerkt op de web site

Eerst prijs is al binnen in 2015

De uitslagen toernooi 14 december en standen zijn bijgewerkt op de web site

De uitslagen toernooi 2 november en standen zijn bijgewerkt op de web site

De uitslagen en standen zijn bijgewerkt op de web site

Data alle thuiswedstrijden toegevoegd aan agenda.

De uitslagen en standen zijn bijgewerkt op de web site

De uitslagen en standen zijn bijgewerkt op de web site

Informatie over jaarlijkse SU donatie aan goed (jeugd)doel.

Lessen alleen toegankelijk voor leden Snookervereniging Utrecht

Koppeltoernooi gewonnen door Gerard Bos & Ruud Klarenbeek tegen Wouter Teensma & Erik van den Berg

Na een 2-0 voorsprong helaas met 3-2 finale verloren van Tim de Ruyter.

Alle deelnemers aan heren-, senioren- en koppeltoernooi uitgeschakeld

Uitslagen SU leden voorronde NK Snooker 2014

Na winst in voorronde door naar halve finales NK Snooker 2014

Rene Dikstra, meervoudig Nederlands Kampioen, tegenstander bij laatste 32

De uitslagen en standen zijn bijgewerkt op de web site

Jorg Jansen winnaar 3e toernooi in finale tegen Pierre Linschoten

4-2 achterstand omgebogen tot een 5-4 winst tegen team NNPV uit Den Haag

De uitslagen en standen zijn bijgewerkt op de web site

De uitslagen en standen zijn bijgewerkt op de web site

De jeugd en Jasha in het bijzonder laten zien dat er nog een toekomst is voor Snooker in Nederland

Snookerutrecht.nl (SU 2) NEDERLANDS KAMPIOEN seizoen 2012-2013

Erik van den Berg winnaar toernooi 26 mei en Ruud Klarenbeek winnaar ranking seizoen 2012-2013

WSA organiseert PTC toernooi in Topsportcentrum Rotterdam van 18 t/m 21 juli 2013

Van 22 t/m 26 April tussen 19:00 en 22:00 is de club geopend voor belangstellenden. Dus kom gerust een kijkje nemen!

Uitslagen toernooi en bijgewerkte stand

Informatie over jaarlijkse donatie aan goed (jeugd) doel

Verslag door Mark van zijn van partijen bij laatste 8 en 4

Uitslagen toernooi en bijgewerkte stand

Alleen Mark Koppert heeft zich weten te plaatsen voor het NK Hoofdtoernooi

Samenwerking tussen KNBB sectie Snooker, SU en SC de Meent bij ontwikkeling jeugdbeleid

Uitslagen toernooi en bijgewerkte stand

Uitslagen toernooi en stand SU ranking

SU neemt deel met 3 teams, 1 in hoofdklasse en 2 in 2e divisie.

Uitslagen toernooi en stand SU ranking

Opbrengst CCS team 17.000 € en RopaRun 2012 totaal 5.508.639 €

27 mei 2012 - Schoonmaakrooster
Het nieuwe schoonmaakrooster staat online

Eindstand ranking en uitslagen toernooi 20 mei

Bekerwinst voor SU I tegen koploper eredivisie

Uitslag toernooi en bijgewerkte rankingstand

Uitslag toernooi en bijgewerkte rankingstand

NK Koppels 2012 - Wedstrijdverslag zaterdag 10 maart SC De Dieze, Den Bosch

Uitslag toernooi en bijgewerkte rankingstand

Horde kwalificatietoernooi succesvol genomen

Uitslag toernooi en bijgewerkte rankingstand

Uitslag: SU 21 en Snookervereniging De Ronde Venen 15 punten

Uitslag toernooi en bijgewerkte rankingstand

26 oktober 2011 - Net als in de film....
Snookervereniging Utrecht in sport promotiefilm

Uitslag toernooi, bijgewerkte rankingstand en inschrijving toernooi 20 november geopend

08 oktober 2011 - RoPaRun - CCS Snookerclinic
Start sponsoring 2012

Ruud Klarenbeek winnaar 1e toernooi nieuwe seizoen

Speelschema 'SU I De Balluh' en 'SU 3 Fouls doen we nie' bekend

Huistoernooiseizoen 2011-2012 van start

Zet deze data alvast in je agenda !!

Verslag laatste huistoernooi seizoen 2010-2011

Vervanging lakens en stellen snookertafels

Artikel besteding jaarlijkse goede doel donatie

01 juni 2011 - Laddercompetitie
Start Laddercompetitie per 01/06/2011

Inschrijving geopend & Evaluatie vraag

Update competitie 2010/2011

Erik van den Berg winnaar 4e toernooi !!

Uitwisselingstoernooi gaat helaas niet door i.v.m afzegging door Wilnis

29 maart 2011 - NK Snooker
Update toernooi zaterdag 26/03 en zondag 27/03

21 maart 2011 - NK nieuws
Mark Koppert plaatst zich voor senioren- en herenhoofdtoernooi.

Ruud Klarenbeek winnaar 3e huistoernooi

Aankondiging ladder competitie

07 februari 2011 - Nieuws NK Snooker 2011
Informatie over deelname NL Snooker 2011

01 februari 2011 - Nieuw toegangssysteem
Belangrijke mededeling voor alle leden !!

Mark Koppert verdiende winnaar 2e huistoernooi

Bekijk hier de uitslag en de stand van het toernooi op 09/01/2011

Jaarlijks schenkt Snookervereniging Utrecht een percentage van de winst uit de drankomzet aan een goed doel. In 2010 heeft de vereniging contact gezocht met zorgorganisatie Reinaerde en aangeboden een 'snooker' middag te organiseren voor een aantal mindervalide cliënten. Deze snookermiddag heeft eind 2010 plaatsgevonden en we mogen gerust zeggen met heel veel succes!

Bekijk hier de uitslag en de stand van het toernooi op 31/10/2010

Evard winnaar van een verassende finale

Login voor leden

 
 
Agenda